fbpx

Historien om Knoglestærk

Knoglestærk laver træning til forebyggelse af knogleskørhed, og er startet af Magnus Bendtsen og Simon Esrup. Vi har begge en kandidatgrad fra ”Institut for Idræt og Ernæring” på Københavns Universitet, hvor vi har specialiseret os i knogleskørhedsforebyggendetræning og hjemmetræning via video. Vores undersøgelse af knogleskørhed har medført tre opdagelser:

 • Knoglerne kan styrkes gennem den rette træning, og osteoporose kan derfor forebygges.
 • Der er ikke mange som kender til denne viden, og tilbuddende til personer der ønsker at forebygge osteoporose, er meget få.
 • Antallet af individer med osteoporose er højt, og antallet vokser med befolkninges tiltagende levetid.

Med denne viden stiftede vi i 2014 Knoglestærk, med et mål om, at udbrede kendskabet til knogletræning og at give kvinder (og mænd) mulighed for at tage sagen i egen hånd og forebygge knogleskørhed. Dette gør vi ved at tilbyde knogleskørhedsforebyggende holdtræning, udbyde forebyggende træning online, og ved at udanne undervisere, fysioterapeuter og ergoterapeuter i den nyeste viden indenfor knoglskørhedsforebyggende træning.

Gennem vores mange år indenfor elitegymnastik, og vores teoretiske viden fra vores kandidat i Idræt, har vi udviklet en træningsform vi kalder knogletræning. Træningsformen har særligt fokus på knogleskørhedsforebyggende øvelser, men den er også muskelstyrkende, balancetrænende, koordinationstrænende og motiverende. Vi vil gøre forebyggende træning, og motion generelt, til et lystprojekt fremfor et tvangsprojekt. Deltagerne skal have lyst til træne. Ikke kun fordi de forebygger knogleskørhed, men også fordi de synes det er sjovt, udfordrende og effektivt.

Hvem er vi?

Magnus Bendtsen og Simon Esrup er begge bosat i København og det er også herfra virksomheden har hjemme.

De har begge en kandidatgrad i Idræt ved Københavns Universitet med specialisering i både knogleskørhedsforebyggende træning og generel hjemmetræning.

Med træneruddannelser fra Dansk Gymnastikforbund fungerer Magnus og Simon til dagligt som instruktører, cheftrænere og sportschefer i Gladsaxe Idrætsforening. Med 9 år som ledende instruktører, har Magnus og Simon stor erfaring med træning og undervisning i alle aldersgrupper.

Den psykologiske del af træning har stor interesse for de to instruktører, og de har derfor også en sportspsykologisk coaching-uddannelse fra Dansk Idrætsforbund. Ved siden af deres studie og gymnastikken har Magnus og Simon undervist på flere forskellige DGI uddannelser og kurser de seneste fire år. Magnus og Simon har begge dyrket konkurrencegymnastik siden barndommen.

Undervisning og uddannelse i knogleskørhed

Læs mere om Magnus

Instruktør knogleskørhed

Magnus Bendtsen

Underviser

I træningsalen kan du genkende Magnus på hans store engagement. Magnus brænder for at udvikle sin træning, og han er altid klar på at prøve nye ting. Leg, godt humør og lysten til at træne er centrale dele af Magnus’ undervisningspraksis. Med Magnus i lokalet er to træninger aldrig den samme, og du kan være sikker på at træningen bliver både sjov og udfordrende!
Magnus har desuden en træneruddannelse fra Ollerup Gymnastikhøjskole.

Læs mere om Simon

Instruktør knogleskørhed

Simon Esrup

Underviser

Simon er en glad og energisk underviser, der formår er bringe smil og latter ind i selv den hårdeste træning. Simon har en legende tilgang til sin træning, som gør at du ofte vil glemme tiden og din trætte krop, og i stedet give dig hen til leg, fællesskab og nye udfordringer. Du vil derfor altid gå fra træningen med et smil på læben og sved på panden!
Simons naturlige legelyst, blev i 2013 suppleret af en legeinstruktøruddannelse fra DGI, gennem denne uddannelse blev den faglige viden flettet sammen med den praktiske erfaring.

Vores mision, vision og værdier

Vores vision

Er at gøre det muligt for alle kvinder at forebygge knogleskørhed. Vi arbejder mod vores vision ved at…

 • Udbyde online videotræning bygget på den nyeste forskning indenfor styrketræning og forebyggelse af knogleskørhed
 • Udbyde knogletræning med fokus på legen, fællesskabet og den nyeste forskning indenfor styrketræning og knogleskørhedsforebyggende træning
 • Uddanne sundhedspersonale på bl.a. kommunernes sundhedscentre, forebyggelsescentre og træningscentre, samt personalet på fysioterapeutiske klinikker

 Vores mission

Er at den træning og den uddannelse vi udbyder, tager udgangspunkt i det sjove, det nemme og det spændende.

Vores værdier

I det dejlige arbejde med Knoglestærks vision og mission, har vi altid fokus på vores seks værdier. Det er disse værdier som guider videreudviklingen af træningskonceptet, videotræning og indholdet i vores oplæg og uddannelse. Værdierne sikrer et et højt fagligt niveau, og den gode træningsoplevelse for vores udøvere og instruktører.

 • Træning skal være sjovt, spændende og nemt
 • Træning skal være fysiologisk funderet
 • Træning i fritiden skal være træning du kan li’
 • Træning kræver grundig vejledning
 • Træning for en stærk krop og et godt liv
 • Træning er for alle, det er aldrig for sent at gå igang

Vores venner og samarbejdspartnere

Pernille Ravn Jakobsen
Lektor ved Videncenter for Sundhedsfremme på Syddansk Universitet

Pernille arbejder på et meget spændende Ph.D-projekt, som vi er så heldige at være en lille del af. Projektet undersøger kvinders oplevelse af at få konstateret osteoporose. Som en del af projektet udvikles der en osteoporose app, som skal hjælpe diagnosticerede kvinder med tage hånd om deres sygdom.

Læs mere om projektet her

Osteoporoseforeningen

Vi er stolte samarbejdspartnere og medlemmer af osteoporoseforeningen. Osteoporoseforeningen gør et kæmpe stykke arbejde, for danskere der lider af knogleskørhed og deres pårørende. Vi kan derfor kun anbefale, at blive medlem af deres forening.

Se mere om Osteoporoseforeningen, og tegn et medlemsskab, på deres hjemmeside: www.osteoporose-f.dk

GIF Gymnastik

GIF Gymnastik er der vi startede som undervisere for snart 15 år siden. Det er takket være dem, at vi har adgang til flotte faciliteter til vores holdtræning. GIF har været en stor hjælp og støtte undervejs i vores projekt. Det var bl.a. i samarbejde med GIF, at vores bachelor blev en realitet.

Se mere om GIF-gymnastik på deres hjemmeside: www.gifgymnastik.dk

Legefabrikken

Legefabrikken er drevet af Balder Brøndsted og de arbejder med leg som et pædagogisk redskab. Det er gennem vores fælles interesse for leg og bevægelse, at vores veje er mødtes. Legefabrikken og Knoglestærk sparre ofte om nye lege og aktiviteter, der kan bruges både til knogletræning og til undervisning af pædagoger. Vi har desuden fornøjelse af til dagligt, at side på kontor med Balder og resten af hans team.

Se mere om Legefabrikken på deres hjemmeside: www.legefabrikken.com