fbpx

Historien om Knoglestærk

Knoglestærk laver træning for osteoporosepatienter i alle spektre af sygdommen. Lige fra den forebyggende træning, til træning for patienter med rygsammenfald.

Knoglestærk er startet af Magnus Bendtsen og Simon Esrup. Vi har begge en kandidatgrad fra ”Institut for Idræt og Ernæring” på Københavns Universitet, hvor vi har specialiseret os i knogleskørhed og træning, samt hjemmetræning via video. Vores undersøgelse af knogleskørhed har medført tre opdagelser:

 • Knoglerne kan styrkes gennem den rette træning, og osteoporose kan derfor forebygges.
 • Der er ikke mange som kender til denne viden, og tilbuddene til personer der ønsker at forebygge osteoporose, er meget få.
 • Antallet af personer med osteoporose er højt, og antallet vokser med befolkningens tiltagende levetid.

Med denne viden stiftede vi i 2014 Knoglestærk, med et mål om, at udbrede kendskabet til knogletræning og at give kvinder (og mænd) mulighed for at tage sagen i egen hånd, igennem målrettet og kvalificeret træning af knogler, muskler og balance. Dette gør vi ved at tilbyde knogletræning på hold, afholde private konsultationer og ved at uddanne undervisere, fysioterapeuter, sygeplejerske og ergoterapeuter i den nyeste viden indenfor træning af knoglerne.

Gennem vores mange år indenfor elitegymnastik, og vores teoretiske viden fra vores kandidat i Institut for Idræt og Ernæring, har vi udviklet en træningsform vi kalder knogletræning. Træningsformen har særligt fokus på knoglestyrkende øvelser, men den indeholder også træning af muskelstyrken, balancen og koordinationen. Vi vil gøre knogletræning, og motion generelt, til et lystprojekt fremfor et tvangsprojekt. Deltagerne skal have lyst til træne. Ikke kun fordi de forebygger knoglebrud, men også fordi de synes det er sjovt, udfordrende og effektivt.

Hvem er vi?

Magnus Bendtsen og Simon Esrup er begge bosat i København og det er også herfra virksomheden har hjemme.

De har begge en kandidatgrad i Idræt ved Københavns Universitet med specialisering i både knogleskørhedsforebyggende træning og generel hjemmetræning.

Med træneruddannelser fra Dansk Gymnastikforbund fungerer Magnus og Simon til dagligt som instruktører, cheftrænere og sportschefer i Gladsaxe Idrætsforening. Med 9 år som ledende instruktører, har Magnus og Simon stor erfaring med træning og undervisning i alle aldersgrupper.

Den psykologiske del af træning har stor interesse for de to instruktører, og de har derfor også en sportspsykologisk coaching-uddannelse fra Dansk Idrætsforbund. Ved siden af deres studie og gymnastikken har Magnus og Simon undervist på flere forskellige DGI uddannelser og kurser de seneste fire år. Magnus og Simon har begge dyrket konkurrencegymnastik siden barndommen.

Magnus og Simon

Team Knoglestærk

Simon (v) og Magnus (h)

Læs mere om Magnus

Magnus - Ejer af Knoglestærk

Magnus Bendtsen

Magnus Bendtsen

Underviser og Ejer

I træningsalen kan du genkende Magnus på hans store engagement. Magnus brænder for at udvikle sin træning, og han er altid klar på at prøve nye ting. Leg, godt humør og lysten til at træne er centrale dele af Magnus’ undervisningspraksis. Med Magnus i lokalet er to træninger aldrig den samme, og du kan være sikker på at træningen bliver både sjov og udfordrende!
Magnus har desuden en træneruddannelse fra Ollerup Gymnastikhøjskole.

Læs mere om Simon

Simon - Ejer af Knoglerstærk

Simon Esrup

Simon Esrup

Underviser og Ejer

Simon er en glad og energisk underviser, der formår er bringe smil og latter ind i selv den hårdeste træning. Simon har en legende tilgang til sin træning, som gør at du ofte vil glemme tiden og din trætte krop, og i stedet give dig hen til leg, fællesskab og nye udfordringer. Du vil derfor altid gå fra træningen med et smil på læben og sved på panden!
Simons naturlige legelyst, blev i 2013 suppleret af en legeinstruktøruddannelse fra DGI, gennem denne uddannelse blev den faglige viden flettet sammen med den praktiske erfaring.

Vores mision, vision og værdier

Vores vision

Er at gøre det muligt for alle kvinder at forebygge knogleskørhed. Vi arbejder mod vores vision ved at…

 • Udbyde online videotræning bygget på den nyeste forskning indenfor styrketræning og forebyggelse af knogleskørhed
 • Udbyde knogletræning med fokus på legen, fællesskabet og den nyeste forskning indenfor styrketræning og knogleskørhedsforebyggende træning
 • Uddanne sundhedspersonale på bl.a. kommunernes sundhedscentre, forebyggelsescentre og træningscentre, samt personalet på fysioterapeutiske klinikker

 Vores mission

Er at den træning og den uddannelse vi udbyder, tager udgangspunkt i det sjove, det nemme og det spændende.

Vores værdier

I det dejlige arbejde med Knoglestærks vision og mission, har vi altid fokus på vores seks værdier. Det er disse værdier som guider videreudviklingen af træningskonceptet, videotræning og indholdet i vores oplæg og uddannelse. Værdierne sikrer et et højt fagligt niveau, og den gode træningsoplevelse for vores udøvere og instruktører.

 • Træning skal være sjovt, spændende og nemt
 • Træning skal være fysiologisk funderet
 • Træning i fritiden skal være træning du kan li’
 • Træning kræver grundig vejledning
 • Træning for en stærk krop og et godt liv
 • Træning er for alle, det er aldrig for sent at gå igang

Vores venner og samarbejdspartnere

Osteoporoseforeningen

Vi er stolte samarbejdspartnere og medlemmer af osteoporoseforeningen. Osteoporoseforeningen gør et kæmpe stykke arbejde, for danskere der lider af knogleskørhed og deres pårørende. Vi kan derfor kun anbefale, at blive medlem af deres forening.

Se mere om Osteoporoseforeningen, og tegn et medlemsskab, på deres hjemmeside:

osteoporose-f.dk

Sjælesund

Sofie Hauerberg Henninger tilbyder kostvejledning, spiserådgvining, yogaundervisning og længere forløb. Sofie er kvinden bag vores kogebog – “Spis dig knoglesund”. Sofie er udannet fra fødevarevidenskab og har flere yogauddannelser bag sig. Vi arbejder tæt sammen med Sofie når det gælder yoga, kost og knogleskørhed.

sjælesund.dk

Eva Wulff Helge
Lektor ved Idræt og Ernæring på Københavns Universitet

Eva forsker i knoglernes reaktion på træning. Vi mødte Eva første gang da vi deltog som studerende på et af hendes forskningsprojekter. Eva var faktisk vores indgang til hele om området for knogleskørhed. Efter afslutningen på forskningsprojektet søsatte vi Knoglestærk. Vi samarbejder fortsat med Eva, og i 2019 igangsætter Eva et forskningsprojekt, som skal undersøge holdtræningen i Knoglestærk.

Læs mere om Eva’s forskning her

Cramers Studie

Cremers studie tilbyder kompetent personlig træning, holdtræning  og træning for kvinder i overgangsalderen. Træningen finder sted i København og træningen for kvinder i overgangsalderen byder bl.a. på gæsteundervisning fra Knoglestærk. Trænerne på Cramers studie har alle baggrund i Idræt og Ernæring eller fysioterapi, og det er der igennem vi har skabt kontakten mellem Knoglestærk og Cramers Studie. Vi deler ideen om en stærk krop som udgangspunktet for et godt liv.

cramersstudie.dk

GIF Gymnastik

GIF Gymnastik er der vi startede som undervisere for snart 15 år siden. Det er takket være dem, at vi har haft muligheden for at starte Knoglestærk. GIF har været en stor hjælp og støtte undervejs i vores projekt. Det var bl.a. i samarbejde med GIF, at vores bachelor blev en realitet.

gifgymnastik.dk

Fysioterapeuten Dorte With

Dorte er udannet fysioterapeut med en Master i Sundhedsfremme og Sundhedspædagogik. Dorte har arbejdet med osteoporose de seneste 10 år, og i sit daglige virke arbejder hun bl.a. som foredragsholder og underviser på efteruddannelser for fysioterapeuter. Hvis du er bosiddende i jylland, og har brug for en snak om din osteoporose, så vil vi klart anbefale Dorte.

Fysioterapeuten
Knoglesund.dk

Pernille Ravn Jakobsen
Tidl. lektor ved Videncenter for Sundhedsfremme på Syddansk Universitet

Pernille var drivkraften på et meget spændende Ph.D-projekt, som vi er så heldige at være en lille del af. Projektet undersøgte kvinders oplevelse af at få konstateret osteoporose. Som en del af projektet udvikles der en osteoporose app, som skal hjælpe diagnosticerede kvinder med tage hånd om deres sygdom. App’en er nu i brug og vil med tiden blive tilgængelig i hele landet.

Læs mere om projektet her

Legefabrikken

Legefabrikken er drevet af Balder Brøndsted og de arbejder med leg som et pædagogisk redskab. Det er gennem vores fælles interesse for leg og bevægelse, at vores veje er mødtes. Legefabrikken og Knoglestærk sparre ofte om nye lege og aktiviteter, der kan bruges både til knogletræning og til undervisning af pædagoger. Vi har desuden fornøjelse af til dagligt, at side på kontor med Balder og resten af hans team.

legefabrikken.com

HH Mentality

Manden bag HH Mentality hedder Henrik Hjarsbæk. Han er mentaltræner, og i sit sportspyskologiske arbejde har han fokus på forståelsen af årsagerne til det, udøveren oplever af udfordringer og forstyrrelser med det formål at opbygge udøverens mentale styrke. Vi læste vores kandidat sammen med Henrik, og siden da har vi holdt kontakten. Vi har en stor interesse i de mentale udfordringer der kan opstå hos atleter og almindelig mennesker når det handler om krop, bevægelse og identitet

hhmentality.com

Stine A Marketing

Stine A Marketing er en stor hjælp for Knoglestærk i dagligdagen. Det er Stine der sørger for at vi kan vise os frem på de sociale medier, og det gør hun særdeles godt.

stineamarketing.dk