fbpx

Kursus i knogletræning – avanceret

– Træning og osteoporose i teori og praksis

Varighed: 4+ timer (efter behov)

Dette kursus er for instruktører med en sundhedsfaglig baggrund (fysioterapeuter, sygeplejersker eller anden grundanatomisk uddannelse). Med dette kursus får du redskaberne til, at lave evidensbaseret træning for personer med osteopeni og osteoporose.

Vi giver dig et dybdegående indblik i knoglernes fysiologi og de mekanismer som sætter gang i knoglernes adaptioner til træning. Med afsæt i fysiologien præsenteres du for knogletræningens principper. Træningsprincipperne er evidensbaseret og tager udgangspunkt i den nyeste forskning på området. Et træningsprincip er ikke bedre end dets funktion i praksis, og du vil derfor arbejde med overgangen fra teori til praksis. Herunder hvordan du som underviser kan gøre knogletræning både sjovt og effektivt for dine deltagere.

Efter dette dagskursus, kan du gøre knogletræning til en del af din nuværende holdtræning, eller starte et specifikt knogletræningshold. Kurset er en samlet pakke, hvor du får kendskab til; træningsprincipper, øvelser, aktiviteter, træningsopbygning, træningsprogression og relevante test.

Kursus i knogletræning – basis

– Knogleskørhedsforebyggende træning på hold

Varighed: 2+ timer (efter behov)

Dette kursus er for instruktører på alle niveauer, der har interesse for knogleskørhed og forebyggelse af knogleskørhed. Kurset har en teoretisk del, hvor deltagerne får indblik i knoglernes fysiologi og deres tilpasning til træning. Teorien vil blive serveret i let forståeligt hverdagssprog. Med udgangspunkt i fysiologien, præsenteres deltagerne for knogletræningens principper, der tager udgangspunkt i den nyeste forskning. Et træningsprincip er ikke bedre end dets funktion i praksis, og deltagerne vil derfor på egen krop mærke, hvordan knogleskørhedsforebyggende træning kan gøres sjov, legende og effektiv for alle.

Inspirationskatalog kan tilkøbes.

Kontakt os nedenfor, hvis vi skal holde et inspirationskursus for jeres instruktører, eller du blot ønsker yderlige information om kurset og dets indhold.

Foredrag

– Hvad er knogleskørhed? Og hvordan kan det forebygges?

Varighed: 1,5 eller 3 timer (med/uden praktisk del)

Vidste du, at knogleskørhed kan forebygges ved at nem og enkelt træning?

Dette foredrag er for jer der er interesseret i hvordan knogleskørhed opstår, hvorfor det opstår og hvordan træning kan forebygge knogleskørhed og styrke kroppens muskler. I får et teoretisk indblik i knogleskørhed som sygdom, og i principperne for styrkelse af kroppens knogler.

Foredraget kan kombineres med 1 times praktisk afprøvning. Her vil i på egen krop mærke, hvordan legende og varieret træning kan forene de teoretiske principper med lysten til, at træne og bevæge sig.

Anmeldelser

– Hvad deltagerne synes om vores kurser, og os som undervisere

“Simon og Magnus formidler svær viden på en engageret og meget vedkommende måde. Oplægget var en god blanding af teoretisk viden og praktiske eksempler. Efter oplægget blev den teoretiske viden koblet sammen med den kropslige praksis i deres knogletræning. Deltagernes egen afprøvning af forskellige lege og øvelser betød at det blev legende let, overkommeligt og sjovt at passe på sit gode helbred.”

Hanne Berthelsen
Hanne Berthelsen Leder af Dragørs Aktivitetshus Wiedergården

“Godt sammensat program med afveksling mellem teori og praksis. Meget fagligt stærke undervisere, der brænder for området. Det fungerede fint med at skifte mellem oplæggene. Skarpe på den nyeste evidens indenfor træning til osteoporoseramte og til forebyggelse af osteoporose.”

Lene Lebech
Lene LebechFysioterapeut / projektleder, Kolding Kommune. Formand for osteoporoseforeningen Trekantsområdet.

“Min oplevelse af dagen var rigtigt god. Både indhold, underviser, teori og praksis gik op i en højere enhed og sammenhæng. Jeg var som leder selvfølgelig optaget af, om alle fik noget med sig – både ift. teori og praksis – eller om det var for svært/let. Jeg oplevede at niveauet var super godt, og der var en god balance. Jeg har udelukkende modtaget positive tilbagemeldinger fra deltagerne, eksempelvis: ”passende teoretisk niveau”, ”fantastisk formidler”, ”sjove, spændende og relevante øvelser og lege” og ”endelig noget ”rigtig” fagligt spændende indhold formidlet af en dygtig underviser”. Tak for en super eftermiddag!”

Kirsten Tolstrup Wester
Kirsten Tolstrup WesterAktivitetscenterleder af Aktiviteten VKV

“Tak for et meget spændende kursus. Det er tydeligt at I brænder for emnet og det smitter af på os andre. I har begge to en god energi og er super gode til at undervise på et overskueligt niveau og gøre det forståeligt. Jeg synes det var en meget inspirerende dag fyldt med energi og glæde. Det var rigtig godt at der blev vekslet mellem teori og praksis. Dejligt med en legende vinkel på træningsdelen, det kan ellers være svært at finde i dagligdagen og med vores målgruppe. Min kollega Anne Bodil og jeg vil undervise vores kolleger i emnet og er meget glade for de materialer vi har fået udleveret fra jer – så vi forhåbentlig kan huske det hele.”

Tilde Germann
Tilde GermannFysioterapeut på plejehjemmet Montebello i Helsingør

“Dagen var bygget godt op, der var god afveksling mellem teori og praksis. God opsamling på øvelserne og tid til at få taget noter. Meget professional tilgang og nysgerrighed på vores erfaringer, der blev inddraget undervejs.
Kan varmt anbefale kurset til andre, der har behov for inspiration”.

Jytte Seidelin
Jytte SeidelinFormand i LSI Gymnastik i Smørum.

Kontakt