Knogleskørhed personlig vejledning

Knogleskørhed og diagnosen (Knogleskørhed – hvad nu? Del 1/5)

Knogleskørhed – hvad gør jeg nu?

Du har netop været ved lægen, og du har fået svar på din knoglescanning (DEXA-scanning). Du fik at vide, at din t-score er under -2,5 og at du derfor har knogleskørhed. Du blev anbefalet at starte på et medikament (alendro-et-eller-andet) som skal beskytte eller genopbygge dine knogler. Du fik også at vide, at du fremadrettet skal passe på med de hverdagsaktiviteter som indeholder løft, men at du samtidig skal blive ved med at være fysisk aktiv.

Hvad du præcist har fået at vide, er forskelligt fra person til person, men ovenstående eksempel er et godt bud på, hvilke informationer du har fået hos lægen. Der er desværre sjældent nok tid til at gå i dybden, og nu står du måske med en masse spørgsmål, som du ikke har fået svar på.

”Hvorfor har jeg fået knogleskørhed, når jeg ellers lever sundt?”

”Kan jeg fortsætte med at dyrke yoga?”

”Hvor slemt er det i forhold til andre på min alder?”

”Behøver jeg at tage medicin? Jeg føler mig jo ikke syg.”

Det er ofte stillede spørgsmål, vi møder, når vi får personer med knogleskørhed til konsultationer hos os. Når vi kigger tilbage på de seneste to års konsultationer, så er det særligt 4 emner, der fylder til konsultationerne:

– Hvad må jeg, og hvad må jeg ikke med min krop?

– Hvordan skal jeg være fysisk aktiv?

– Hvad gør medicinen, og kan jeg undvære den?

– Hvad kan jeg ellers gøre for at holde min knogler stærke?

Alle emner er yderst relevante, og vi vil i løbet af de kommende blogindlæg dykke ned i hvert emne.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *